turtles

När jag besökte en leksaksaffär på semestern i sommras så fastnade jag framför en speciell hylla i affären, en hylla fylld  med nostalgi!

Turtles! Men inte vilka som helst, de här såg precis ut som de som såldes i affärer på gamla glada 90-talet, allt från förpackningen till den gröna pizzaälskande sköldpaddan som låg där i. Det visade sig att de var nyutgåvor av de gamla paddorna, för att fira deras 25-  årsjubileum.

Jag köpte inget, men när jag kom hem var jag tvungen att söka runt på nätet efter lite fakta om dessa utgåvor och hittade allt möjligt skoj!

Den officiella Turtles-hemsidan hade ett riktigt trevligt arkiv där man kunde välja gubbar och se de olika utgåvorna som kom ut mellan åren 1988-1997. Av någon underlig anledning så har detta tagits bort från sidan men det går ändå att besöka en hyffsat fungerande version av den här: http://web.archive.org/…

Hittade även denna film som förklarar det mesta om de olika tidigare utgåvorna och vad som skiljer de åt som att t.ex de äldre hade mjukare huvuden (vet inte om de gavs ut här i  Sverige?) och att leksaksfigurerna var baserade på hur sköldpaddorna såg ut i tidningarna och inte de tecknade serierna på TV.
YouTube Preview Image

När jag kom hem från semestern berättade jag för en kompis om min upptäckt av specialutgåvorna, vi blev under en period besatta av dessa och började besöka alla leksaksaffärer vi råkade vara i närheten av. Det visade sig ganska snabbt att Turtles inte var lätta att få tag på, inte ens de modernare figurerna baserade på allt nytt material som släppts de senaste åren kunde vi hitta. Turtles var borta innan vi ens hunnit fatta att de var tillbaka!

Det här gjorde att jakten på gubbarna blev lite som en sport, efter varje butik vi besökt insåg vi att vi kanske aldrig kommer se gubbara igen och begäret av att köpa en blev bara större! Men när jag väl hittade några som fanns kvar på en leksaksbutik på nätet så visste vi faktiskt inte om vi verkligen skulle köpa de?

Jag tror det var min kompis väl valda ord ”Köper vi inte gubbarna nu så kommer vi att ångra oss ändå in i graven!” som fick mig att lägga en beställnig på två ny-gamla vapendragare från förr.

Välkomna tillbaka Mike och Don!

Cowabunga!!!

Det här inlägget postades i Leksaker och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Turtles

 1. Fredrik skriver:

  Hej undrar vilken butik ni hittade dom på nätet? Min favorit var bebop även baxter tyckte jag om som figur.

  • Mats skriver:

   Jag köpte från http://www.leksakslandet.se men de hade bara ett fåtal kvar och är slut nu.

   Fanns också i Lekplanetens butiker men det var förra sommaren och redan då var det extremt svårt att hitta några så det är tveksamt om de finns kvar.

   Fick även hem ett par från Ullared förra året där de endast kostade 29kr(!!!!)

   Ut och leta, är jakten som är roligast :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>