pyssel-super-meat-boy-8-bit

Innan jul var jag med i en tävling som gick ut på att man skulle skicka julkort med speltema till någon annan som också var med i tävlingen. Jag tänkte att jag skulle visa lite av hur det gick till när jag gjorde mitt ”kort”.

Jag fick idén att göra ett fodral liknande de till gamla NES-kassetterna, i fodralet skulle det istället för ett spel ligga en pepparkaka med texten god jul.

Jag tog inspiration från gamla ”black edition”-fodralen, och eftersom jag visste att personen som skulle få mitt julkort gillade spelet Super Meat Boy bestämde jag mig för att han skulle få pryda framsidan.

Här är några bilder från själva arbetet:


Klipper och viker ett svart papper som sen blir själva fodralet till kassetten.

Formerna att klippa ut för Meat Boy är tacksamt enkla.

Bokstäverna till texten tar jag fram med en stansmaskin. Sen lägger upp allt ungefär där jag tänkt att det ska ligga.

Det som tog längst tid var att klistra fast allt på rätt plats. Pepparkakskassetten var inga större problem, enkla former precis som med Meat Boy.


Så här blev resultatet! Tog nästan emot lite att behöva skicka iväg det.

Sånt här pyssel är faktiskt ganska kul men är inget jag själv sätter mig och gör i vanliga fall. Tur att det dyker upp lite tävlingar som får en motiverad till att vara lite kreativ och sätta sig ned och klippa och klistra lite ibland!

Det här inlägget postades i Spel, Spelkonst och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>